Dakrenovatie Doetinchem

Wilt u uw dak onderwerpen aan een grondige inspectie, of is deze toe aan renovatie? In Doetinchem staan we bij Dakspecialist Vriezen B.V. voor u klaar voor iedere dakrenovatieklus. Vraag een offerte aan via het contactformulier of neem contact met ons op via 0314 - 21 25 00.

Functie dakrenovatie Doetinchem

Een dak van goede kwaliteit zorgt voor een hogere waarde van het huis en een lagere energierekening. Een dak kan slijtage vertonen door vorst, sneeuw, felle zon, harde wind of zware regenval. Dit kan leiden tot kleine beschadigingen, of tot ernstigere dingen als doorzakking of aantasting van de dakconstructie.

Bij dakrenovatie wordt er iets aan het dak vernieuwd. Bij dakreparatie hoeft dit niet het geval te zijn. Bij dakrenovatie wordt het dak bijvoorbeeld waterafstotend of energiebesparender gemaakt. Het is niet altijd nodig om voor dakrenovatie te gaan, soms is een reparatie voldoende. Maar dakrenovatie kan verstandig zijn als uw dak al een tijdje meegaat en u vaak tegen dezelfde problemen aanloopt.

Dakinspectie Doetinchem

Kleine beschadigingen kunnen makkelijk verergeren en uitgroeien tot grote schade. Dit kan vervolgens hoge kosten met zich meebrengen. Dakrenovatie voor zulke kleinere ingrepen is een goede manier om onveilige situaties en hoge onkosten te voorkomen. Daarom kunt u beter niet te lang wachten als u dit soort kleine beschadigingen opmerkt. Schakel zo snel mogelijk professionele hulp in.

Bent u onzeker over de conditie van uw dak? Wij van Dakspecialist Vriezen B.V. brengen deze graag in kaart door middel van een dakinspectie. Het is verstandig dit in elk geval eens in de paar jaar te laten uitvoeren. Er wordt dan bijvoorbeeld gekeken naar plekken die een lekkagerisico vormen, en naar beschadingen in de dakgoot of de dakbedekking.

Kosten dakrenovatie Doetinchem

De kosten van dakrenovatie hangen van een aantal dingen af, zoals de dakgrootte en het type dakbedekking. Dakpannen zijn bijvoorbeeld veel duurder in de aanschaf dan bitumen, en renovatie van een schuin dak is veel meer werk dan renovatie van een plat dak. Gemiddeld bent u rond de 5000 euro kwijt aan dakrenovatie bij een schuin dak. Bij een plat dak ligt dit rond de 1500 euro.

Waar rekening mee houden bij dakrenovatie

Denkt u eraan uw dak te laten renoveren? Dan zijn er een aantal dingen om op te letten. U kunt er bijvoorbeeld over nadenken om de dakrenovatie te combineren met andere werkzaamheden aan uw dak. U zou bijvoorbeeld van de gelegeneheid gebruik kunnen maken om zonnepanelen of dakisolatie te laten plaatsen.

Daarnaast is het verstandig u te laten verzekeren van goede luchtdichtheid van uw dak, om warmteverlies door ongewenste luchtstromen te voorkomen. Is het mogelijk dat er asbest aanwezig is in uw dak? Overweeg dan om de hele dakbedekking te laten vervangen. Tot slot heeft u soms, behalve een dakdekker, ook een architect nodig voor het plannen van dakrenovatie. Vraag uw dakdekker hierin om advies.

Contact met Dakspecialist Vriezen B.V. voor dakinspectie of dakrenovatie

Bij Dakspecialist Vriezen B.V. bieden we snelle service, scherpe prijzen en professionele resultaten. Onze dakdekkers informeren u graag over de beste oplossing voor uw dak. Eventueel kunnen we dan ook met u meedenken of u gelijk andere werkzaamheden uit wilt laten voeren.

Wilt u uw dak laten inspecteren of renoveren, en bent u hiervoor op zoek naar een deskundige dakdekker? In Doetinchem kunt u bij de dakdekkers van Dakspecialist Vriezen B.V. terecht voor iedere klus. Wees er op tijd bij en schakel zo snel mogelijk een vakman in door 0314 - 21 25 00 te bellen of vul het contactformulier in.