Ontmossen dak Doetinchem

Het dak van onze woning heeft een belangrijke functie om ons droog te houden en warmte binnenshuis vast te houden. Door de jaren heen neemt de kwaliteit van het dak echter wel af en beginnen mos, algen en vuiligheid zich aan het dakoppervlak te hechten. Dit zorgt ervoor dat de dragende kwaliteit van het dak enige waarde verliest, dakpannen verzwakken en zelfs daklekkages kunnen ontstaan. Alle reden dus om te kiezen voor ontmossen.

Wat betekent ontmossen voor het dak

De snelheid waarmee algen en mos op het dak groeien hangt af van diverse factoren: de hellingsgraad, afwatering en simpelweg het vochtige weer. Een onnatuurlijk groen dak ziet er onverzorgd uit én dit verschijnsel heeft gevolgen voor de kwaliteit van het dak. Daarom raden we altijd aan het dak te laten ontmossen. Hierbij spuiten we het dak middels een hogedrukspuit schoon, zodat de pannen er weer als nieuw uitzien. Zo brengen onze dakdekkers het dak weer in absolute topconditie.

Ontmossen én een afwerking

Om te voorkomen dat u na de werkzaamheden binnen de kortste keren weer te maken krijgt met mosvorming en algen, zorgen we op het dak voor een duurzame afwerking. Dit kan middels coaten of impregneren. De speciale vloeistof functioneert als een afstotende laag voor vuil en vocht. Dakspecialist Vriezen B.V. verzorgt een totaaloplossing bij het ontmossen van uw dak, waardoor deze jaren langer bestand blijft tegen alle weersinvloeden.

Mos van dak verwijderen

Wilt u in de regio Doetinchem het dak ontmossen, al dan niet als onderdeel van een dakreiniging? Neem dan contact op met Dakspecialist Vriezen B.V.. Wij helpen u graag!